Creëer met gordijnen een knus thuis

Gordijnen, ze zijn er in vele soorten, smaken en maten: verduisterende overgordijnen, lichte vitrage of luchtige Inbetweens. Elke ruimte vraagt om een specifieke oplossing voor jouw interieurstijl en raamtype. Als het om gordijnen gaat, biedt Vinke Beilen je die. Praktisch en verrassend. Met creatieve, sfeervolle en bij jou passende ideeën.

Vinke Beilen

Kleed je huis aan met gordijnen

Gordijnen maken jouw interieur helemaal compleet. Of het nu gaat om de slaapkamer of de woonkamer: zonder de juiste gordijnen is een ruimte simpelweg ‘niet af’. Je mist een stukje sfeer en privacy. Maar naast jou een heerlijk thuis bezorgen, bieden gordijnen veel meer voordelen. Want met gordijnen kun je ook spelen met het licht en een fijne akoestiek creëren. Zo wordt jouw huis een plek waar je helemaal jezelf kunt zijn.

De voordelen van gordijnen:

Voel je vrij in je eigen huis

Je helemaal thuis laten voelen in je eigen huis; dát is wat gordijnen voor je kunnen doen. Schuif ze overdag open om het licht binnen te latenen doe ze ’s avonds weer dicht om het lekker gezellig te maken. Gordijnen brengen je privacy op elk moment en geven je een geborgen gevoel in je eigen huis.

Speel met het licht

Voldoende lichtinval in je huis is belangrijk. Niet alleen in praktischezin, maar ook voor de sfeerbeleving in je interieur. Gordijnen zijn de ideale manier om te spelen met het licht. Van licht doorlatende vitragesen inbetweens tot verduisterende gordijnen: de mogelijkheden zijn eindeloos!

Creëer een fijne akoestiek

Gordijnen zijn de ideale manier om een goede akoestiek te creëren in je huis. De stof absorbeert het geluid en heeft een dempend effect. Dit vermindert de galm in je huis en zorgt ervoor dat de leefgeluiden aangenaam worden. Wil je extra geluiddemping? Combineer dan een plissé of duette met overgordijnen voor dubbel zoveel demping.

  Welke soorten gordijnen zijn er?

  De voordelen van gordijnen zijn wel duidelijk, maar wat zoek je eigenlijk precies? Ga je voor verduisterende of licht doorlatende gordijnen? En welke gordijnen passen het beste in de sfeer en beleving waar jij van houdt? Wij helpen je graag de juiste keuzes te maken voor jóuw interieur! Of het nu gaat om gordijnen in de woonkamer, de slaapkamer of de werkkamer: bij ons vind jij hét gordijn dat zorgeloos leven en optimaal genieten in elke ruimte vanzelfsprekend maakt. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Vitrage
  • Inbetweens
  • Overgordijnen

  Benieuwd welke soort gordijnen passen in jouw droominterieur? Onze interieuradviseurs denken graag creatief en praktisch met je mee!

  Neem contact op

  Hét bekende gordijn; overgordijn of inbetween

  Als je het over ‘gordijnen’ hebt dan is de kans groot dat je het over raambekleding in het algemeen hebt. Maar de term ‘gordijnen’ wordt ook vaak specifiek gebruikt voor lange gordijnen; zoals overgordijnen of inbetween gordijnen. In dit geval zijn er verschillende mogelijkheden om de gordijnen van jouw keuze helemaal aan te passen aan jouw wensen.

  De plooi

  Welke uitstraling je gordijnen krijgen, wordt in grote mate bepaald door de plooi. Kies je voor een enkele plooi, dan creëer je een strakke, minimalistische look. Deze plooi is met name geschikt voor gordijnen met een dessin. Met een dubbele plooi (of vlinderplooi) krijgt het gordijn juist meer volume en een rijkere uitstraling. Andere plooi-opties zijn de triplooi of de retourplooi. We denken graag mee om de fraaiste en meest praktische oplossing van de hoogste kwaliteit voor jouw thuis te vinden. De waveplooi zorgt er voor dat het gordijn heel luxe hangt en dat het dessin heel fraai doorloopt.

  Het ophangsysteem

  Ook het ophangsysteem draagt bij aan de uitstraling van je gordijnen. Je kunt kiezen voor rails, een roede of ringen. Een rail wordt bevestigd aan het plafond, waardoor de gordijnen de complete wand van boven tot onder bedekken. Kies je voor een roede, dan blijft er wat ruimte boven de gordijnen over. Tot slot kun je met ringen bepalen welke positie de gordijnen krijgen ten opzichte van de roede. Zo kun je met kleine details, totaal verschillende looks creëren! Ga je voor optimaal bedieningsgemak? Kies dan voor een elektrische rails, die ook open dicht blijven gaan, terwijl je op vakantie bent. We adviseren je daarbij graag met creatieve, sfeervolle en bij jou passende ideeën.

  Vinke Beilen
  Vinke Beilen
  Vinke Beilen

  In onze showroom laten we jou nagenoeg álle mogelijkheden qua gordijnen in real life zien!

  Vind jouw ideale gordijn in onze showroom in Beilen!

  Ben jij benieuwd welke mogelijkheden er zoal zijn voor jouw interieur? Wil je de gordijnen met eigen ogen kunnen bekijken? Vind je het ook fijn om de verschillende stoffen te voelen en te experimenteren met de bedieningssystemen? Zet dan dé stap op weg naar jouw gedroomde gordijnen in onze showroom in Beilen waar we klanten ontvangen uit de hele regio (van Assen tot Hoogeveen en van Emmen tot Beilen).

   Onze interieurstylisten zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en helpen jou graag bij het maken van een keuze. Ons doel? Jou elke keer als jij je huis betreedt een glimlach bezorgen. Jarenlang!

  Ik wil naar de showroom komen

  Stuur mij het inspiratiemagazine

  Woonwensen doorgronden, woondromen waarmaken, woongeluk bieden