Creëer met behang jouw unieke én eigen interieurstijl

Wat je smaak en wensen ook zijn: behang kan het ideale startpunt vormen voor het vinden van jouw unieke en eigen interieurstijl. De mogelijkheden zijn haast eindeloos. Van vele soorten fotoprints (al dan niet gepersonaliseerd) tot stijlvolle designprints en geometrische motieven. Met behang breng je iedere interieurstijl tot leven. Vinke Beilen helpt je graag bij het vinden én toepassen van het juiste behang in jouw droominterieur!

Behang kenmerkt zich door zijn veelzijdigheid. Of het nu gaat om de woonkamer, slaapkamer of trapwand: in iedere ruimte creëer je de perfecte beleving en look. Zet behang bijvoorbeeld in als een uitgesproken eyecatcher in jouw woning. Of gebruik het als krachtige ondersteuning van het geheel. Het is allemaal mogelijk.

“We kiezen in onze interieurplannen vaak voor het gebruik van behang, op één of meerdere muren”, vertelt onze interieuradviseur Kelly. “Het kan zelfs een heel fijn startpunt zijn, waar we de rest van het interieur omheen vouwen. Samen met de klant zoeken we eerst de gewenste richting en stijl. Met behang kunnen we vervolgens toewerken naar een interieur met een heel eigen en persoonlijke uitstraling. Een unieke inrichting die helemaal op zichzelf staat.”

Vinke Beilen
Vinke Beilen

Fotoprintbehang als echte eyecatcher

Met fotoprintbehang of wallpower vorm je een echte eyecatcher in een ruimte. Denk aan grafische designs, ultrascherpe, uitvergrote natuurbeelden of persoonlijke foto’s. Of een macrofoto van bijvoorbeeld een kleurrijk klosje garen. Je kunt het zo creatief niet bedenken of het is mogelijk. “Fotoprintbehang geeft een ruimte veel diepte" vertelt Kelly. "Het is dan ook belangrijk dat de kamer ruimte heeft, om het geheel echt te kunnen overzien. Omdat fotoprintbehang vaak erg uitgesproken is, stemmen we de rest van het interieur daar goed op af. We kiezen dan meestal voor rustigere elementen.”

Verschillende woonstijlen met behang

Hetzelfde principe geldt voor minder uitgesproken decoratief behang, dat in vele soorten prints en motieven verkrijgbaar is. Altijd kijken we naar de perfecte afstemming met de rest van jouw interieur, waarbij een coherent geheel ontstaat en alle elementen als puzzelstukjes in elkaar vallen. Ben je bijvoorbeeld helemaal fan van de populaire hotel chique-look? Kies dan voor een zwaarder vinylbehang met glans, waarop de structuur zichtbaar en voelbaar is. Zo creëer je met één kleur een intense en luxe hoteluitstraling.

Ook de vintage look is populair. Denk hierbij aan de combinatie van verschillende kleur- en bloemrijke behangdesigns, gecombineerd met een Perzisch tapijt in diepe kleuren. Hiermee geef je jouw interieur een echte jaren ‘60-vibe. Ga je liever voor een ruimtelijke designlook met een licht, minimalistisch en open karakter? Dan past de Scandinavische stijl echt bij jou. Denk hierbij bijvoorbeeld aan behang met geometrische, strakke patronen met harde contrasten, in combinatie met natuurlijke elementen en een lichte gietvloer. Voor een ultiem rustgevende look van eenvoud.

Vinke Beilen
Vinke Beilen

Met behang naar jouw unieke interieurstijl? 

Je ziet het, behang kan een belangrijke rol spelen in het creëren van droominterieurs. Bij Vinke Beilen hebben we een groot aanbod aan topmerken als Arte, HookedOnWalls, Eiffinger en AS Creation. Benieuwd hoe deze wanddecoratie ook jouw interieur eigenheid en een unieke uitstraling kan geven? Breng een bezoek aan onze showroom in Beilen, waar je een grote hoeveelheid voorbeelden vindt voor ieder type ruimte. Onze specialisten helpen je graag met een interieuradvies op maat!

Inspiratiemagazine Vraag een inspiratiemagazine aan

Vinke Beilen biedt je een flinke dosis wooninspiratie. Ons eigen Restyle Magazine staat bomvol stylingstips en informatie over onze producten.

Vraag een inspiratiemagazine aan