Hoe shutters voor een sfeervolle uitstraling én perfecte lichtinval zorgen

Vinke Beilen

De zomer staat alweer voor de deur te trappelen. Een periode waarin je de zonwering in je huis goed voor elkaar wilt hebben, ook om warmte zoveel mogelijk buiten te houden. Wist je dat je met shutters niet alleen de perfecte lichtinval op ieder moment van de dag creëert, maar ook een warme en sfeervolle uitstraling toevoegt aan je interieur? Vinke Beilen helpt je als ‘Luxaflex Shutter-dealer van het jaar’ graag met advies, inmeting én montage op maat!

De voordelen van shutters

Luxaflex heeft shutters in vele prachtige uitvoeringen, met zowel geverfde als gebeitste afwerkingen. Deze duurzame, isolerende of juist warmte werende raamdecoratie kent vele voordelen en is geschikt voor verschillende interieurstijlen; van een landelijke stijl tot hotel chique. Naast de stijlvolle uitstraling en perfect in te regelen lichtinval (ook volledige verduistering is mogelijk) creëer je in een handomdraai veel privacy. Maar shutters kun je ook volledig (of half) openen, waardoor je vrij zicht naar buiten creëert. De flexibiliteit is dus groot!

Wanneer wel en wanneer niet?

Shutters zijn verder geschikt voor ieder type raam, ook als het om bijzondere vormen of draai-kiepramen gaat. Ze worden namelijk op maat gemaakt en door onze vakmensen nauwkeurig geplaatst. Toch kijken we altijd eerst naar de specifieke situatie om te bepalen of shutters de juiste keuze zijn als raamdecoratie. Het kan namelijk voorkomen dat door de maximale breedte van een paneel in combinatie met de grootte van je raam de keuze voor twee kleinere uitvoeringen gemaakt moet worden. Dit kan echter een te druk effect creëren.

Ook adviseren we ze meestal niet in donkere ruimten. De relatief grote hoeveelheid hout voor het raam kan het licht weghalen dat een donkere kamer juist zo hard nodig heeft. In lichtere kamers komen shutters juist perfect tot hun recht en kunnen ze een waardevolle aanvulling vormen op je interieur. Helemaal als jouw ramen tot de vloer reiken. Een mooie optie is dan om de shutters in een railsysteem te plaatsen, waarin ze gescharnierd open en dicht kunnen.

Vinke Beilen

Luxaflex Shutter-dealer van het jaar

Vinke Beilen is trots op de titel ‘Luxaflex Shutter-dealer van het jaar ‘20/’21’. “Vakmanschap, kennis, een ‘timmermansoog’ én gevoel voor interieur en styling: het adviseren over, verkopen en plaatsen van Shutters vergt nogal wat aandacht en kennis”, zegt Luxaflex daarover. “Vinke Beilen biedt dat allemaal. Door de eigen meet- en montagedienst, toewijding en passie en meerdere stylistes die voor de juiste keuze in raambekleding zorgen, laat dit familiebedrijf de productlijn shutters van Luxaflex extra schitteren. Daarom verdient men deze titel!”

Vinke Beilen

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Wij laten ook jouw interieur graag extra schitteren met shutters van Luxaflex. Laat je inspireren door de vele mogelijkheden, in onze showroom in Beilen. Onze creatieve interieuradviseurs staan voor je klaar om je er alles over te vertellen en kijken daarbij ook naar het totaalplaatje van jouw interieur.

Inspiratiemagazine Vraag een inspiratiemagazine aan

Vinke Beilen biedt je een flinke dosis wooninspiratie. Ons eigen Restyle Magazine staat bomvol stylingstips en informatie over onze producten.

Vraag een inspiratiemagazine aan