Zo voorkom je vervelende verrassingen bij nieuwbouw van je woning

Vinke Beilen

Laat je een nieuwe droomwoning bouwen? Vroeg of laat komt het moment dat je bezig gaat met de inrichting. Hoe vervelend is het dan als je tegen nare verrassingen aanloopt, die je alleen kunt herstellen door flink in de buidel te tasten. Wij adviseren daarom om ruim vóór de daadwerkelijke bouw aan de slag te gaan met je nieuwe interieur. Met onze jarenlange ervaring helpt Vinke Beilen je niet alleen aan jouw droominterieur, maar brengen we ook mogelijke pijnpunten tijdig in kaart.

Zo deden we dat onlangs ook voor één van onze klanten. Deze mevrouw nam ons al heel vroeg mee in het traject van nieuwbouw van haar woning. Vóórdat de bouw begon, zat Karin Vinke al met haar om de tafel. Onze interieurspecialist bekeek de bestektekening en zag iets opvallends. Namelijk een vast raam (dat niet open kan) op de slaapkamer. Dit had een goede reden, maar mevrouw was hiervan niet op de hoogte. Ze was heel blij dat ze dit nog op tijd kon wijzigen in een raam dat wél open kan.

Vinke Beilen

Denk aan de kleur van het kozijnwerk

Ook maakten we mee dat een klant niet precies wist welke kleur het nieuwe kozijnwerk zou krijgen. Het geplande buitenkozijn van hun nieuwbouwwoning had een uitgesproken RAL-kleur. Ze hadden alleen niet in de gaten dat het binnenkozijn dezelfde kleur zou krijgen. Eén die zou vloeken met de kleur van de door hen gewenste jaloezieën. Doordat we dit tijdig signaleerden, konden ze het nog eenvoudig aanpassen. Achteraf is dat vaak een stuk lastiger, helemaal als het om kunststof kozijnen gaat.

Bepaalde kleuren combineren nu eenmaal lastig met elkaar. Zwartmetalen taatsdeuren zijn bijvoorbeeld erg populair, net als de blauwgrijze RAL-kleur 7016. Maar deze twee gaan gewoon minder goed samen. Je kunt dan beter RAL 7021 gebruiken. In onze interieurplannen houden we rekening met alle toekomstige elementen van jouw nieuwe woning, zodat deze uiteindelijk perfect matchen.

Kindveilige raambekleding

Verder is raambekleding een belangrijk aandachtspunt bij nieuw- of verbouw. Krijgt jouw woning bijvoorbeeld een grote stalen glaspui? Heel mooi, maar het is lastig daar raambekleding op te installeren. Wanneer je dit van tevoren weet, kun je daar op anticiperen. Hierop is installatie wél mogelijk.

Daarnaast speelt bij raambekleding de Child Safety-wetgeving een rol. Deze moet voorkomen dat kinderen verstrikt raken in bedieningskoorden. Een koordkikker houdt het koord op de juiste hoogte, maar kan lastig op staal worden bevestigd en is ook niet fraai. Een alternatief is elektrisch bedienbare raambekleding. Maar is op deze plek dan wel een stroompunt aanwezig? Zo nee, dan kun je nog kiezen voor raamproducten die met een oplaadbare accu worden aangestuurd.

Vinke Beilen
Vinke Beilen

Start op tijd met een verlichtingsplan

Een laatste punt dat we graag benoemen, is de verlichting in je nieuwe woning. Is de bouw al begonnen? Dan is het een stuk lastiger om het elektraplan nog te wijzigen. Het gevolg? Minder keuzevrijheid bij het samenstellen van een sfeervol en passend verlichtingsplan. Ook op je toekomstige verlichting laten wij graag ons licht schijnen, zodat je met rust in het hoofd het bouwproces in kan.

Vinke Beilen

Plan een adviesgesprek in

We hopen dat je zo een goed beeld hebt gekregen waarom het loont om op tijd te beginnen met je nieuwe interieur. Wil je graag een adviesgesprek met ons inplannen? Om te sparren over jouw nieuwe droominterieur en eventuele bestektekeningen door te nemen? Onze adviseurs staan voor je klaar!

Inspiratiemagazine Vraag een inspiratiemagazine aan

Vinke Beilen biedt je een flinke dosis wooninspiratie. Ons eigen Restyle Magazine staat bomvol stylingstips en informatie over onze producten.

Vraag een inspiratiemagazine aan