Specialist in tapijt voor Emmen, Hoogeveen en Assen

Wil je jouw interieur verrijken met tapijt? Een goede keuze! Tapijt als vloerbedekking in je woning biedt namelijk veel voordelen. Of het nu gaat om de woonkamer, slaapkamer, kantoor of trap; dankzij het grote aanbod creëer je de ideale sfeer in iedere ruimte. Benieuwd naar de mogelijkheden? En wil je weten hoe we tapijt in perfecte harmonie brengen met de rest van jouw droominterieur? Laat je inspireren bij Vinke Beilen; de specialist voor tapijt in de regio Emmen, Hoogeveen en Assen.

tapijt Emmen, Hoogeveen en Assen

Met tapijt in je woning ontstaat een heel gemoedelijke, gezellige en geborgen sfeer. Maar dit type vloerbedekking biedt nog veel meer pluspunten.

De voordelen van tapijt in jouw woning:

Fijne akoestiek en meer rust aan je oren

Met tapijt verbeter je de akoestiek van een kamer aanzienlijk. Dit heeft te maken met het absorberend vermogen. Geluidsfrequenties krijgen geen kans om heen en weer te kaatsen tussen de vloer en wanden. Dit biedt veel rust aan je oren. Met name ook voor mensen met een gehoorapparaat kan dit echt een verademing zijn.

Isolerend en erg aangenaam aan je voeten

Tapijt absorbeert niet alleen geluid, maar ook warmte. Je vloer (én de rest van de kamer) voelt daardoor altijd warm en behaaglijk aan, wat heerlijk is voor je voeten. Met tapijt zorg je ook voor minder tocht in je woning, omdat het de luchtstroom over de grond doorbreek

Uitstekende luchtkwaliteit in je woning

Vaak wordt gedacht dat tapijt niet geschikt is voor mensen met allergieën. Zij kiezen dan voor een gladde vloer in hun woning. Maar wist je dat deze niet per se hygiënischer is? Een gladde vloer zorgt namelijk voor veel circulatie van (fijn)stof, bijvoorbeeld als je rondloopt of stofzuigt. Met name als je deze niet iedere dag dweilt. Tapijt houdt dit beter vast in de vezels, waardoor je er minder hinder van ondervindt. Een mooi voorbeeld is het innovatieve DESSO AirMaster, dat voor een veel betere luchtkwaliteit in je woning zorgt.

  Woonwensen doorgronden, woondromen waarmaken, woongeluk bieden

  tapijt Emmen, Hoogeveen en Assen

  Welke soorten tapijt zijn er?

  Tapijt is verkrijgbaar in vele verschillende uitvoeringen, kleuren en designs. Hoogpolig of laagpolig; bouclé (met lus) of een gesneden lussenpool. Ieder type tapijt heeft zijn eigen kenmerken en voordelen. Bouclé bijvoorbeeld is laagpolig, duurzaam, houdt weinig vuil vast en is eenvoudig te stofzuigen. Tapijt met gesneden pool is voller en voelt zachter aan je voeten, maar neemt weer iets makkelijker vuil op.

  tapijt Emmen, Hoogeveen en Assen

  Ook is er veel verschil in de gebruikte garens van tapijt. Polypropyleen is de goedkoopste optie, maar ook de minst sterke en duurzame. Wij adviseren dit soort tapijt dan ook niet voor veelgebruikte ruimtes. Polyamide tapijt daarentegen is erg sterk, duurzaam, zacht en onderhoudsvriendelijk. En juist daarom wél geschikt voor veelgebruikte ruimtes. Daarnaast is ook tapijt van wol een populaire optie, vanwege de fijne structuur, het onderhoudsgemak en de eigenschap om na (zware) belasting weer in de oorspronkelijke vorm terug te keren.

  Creëer met bedrukt tapijt een heel uitgesproken sfeer

  Ook bedrukt tapijt wordt steeds populairder. DESSO biedt bijvoorbeeld een veelzijdigheid aan grafische prints en looks. Zo creëer je een uitgesproken en gave sfeer in iedere gewenste ruimte. Bijkomend voordeel is dat dit vaak laagpolige tapijt makkelijk in onderhoud en goed schoon te houden is.

  Maak van tapijt een mooi karpet

  Je ziet dat er veel mogelijk is met tapijt. Tot slot benoemen we graag nog de mogelijkheid om van tapijt een mooi karpet te maken. Van Besouw heeft bijvoorbeeld heel luxueuze tapijten van 4 meter breed, waarmee we de mooiste karpetten voor je maken. Daarmee spelen we eenvoudig in op een van de trends van dit moment: met een karpet een bankeiland in je woonkamer creëren.

  Specialist in tapijt voor Emmen, Assen en Hoogeveen

  We hopen dat je geïnspireerd bent geraakt door de veelzijdigheid van tapijt. Benieuwd welk tapijt past bij jouw droominterieur? Als tapijtspecialist en woninginrichter aan huis voor o.a. Emmen, Assen en Hoogeveen helpen we je graag verder. We werken enkel met kwaliteitsmerken als NL Label, DESSO, Van Besouw, Jabo, Interfloor en Parade. Daarnaast staan onze stoffeerders voor je klaar om de gewenste vloerbedekking bij jou thuis te komen leggen. Bezoek onze winkel in Beilen of kijk op onze website voor meer inspiratie.

  Kom in contact!
  Lees hoe wij je mooi laten wonen!
  Lees waarmee we je mooi laten wonen!
  Of bekijk onze 3 pakketten voor interieuradvies.